Garden Styling

Många använder sig av homestaging dvs.inrednings stylister när de säljer sina hus. När man kommer till ett hus för första gången och intrycket är en igenvuxen trädgård skulle jag som köpare få kalla fötter och känna att det här blir bara blir en massa jobb. 

 Jag försökte slå mig in på den här marknaden för några år sedan men intresset var svalt från mäklarna. I dag börjar man förstå att det är helheten som gäller, om man nu skall köpa hus så kan man locka köpare med drömmen om trädgård.

Den här fina vilan såldes av Per Jansson fastighetsförmedling. Tomten hade en fin grund med snygg design men var eftersatt, allt behövdes beskäras.  Efter några dagars arbete och många resor till ristippen så kändes det rent och luftigt, och utsikten mot vattnet var synlig. 

 Jag började med att röja, beskära, kratta löv, rena kanter, ja städa upp helt enkelt. Sen kom det roliga,  att plantera i rabatterna och krukor så det ser snyggt ut. På just det här jobbet planterade jag buxbomsklot och vita förgätmigej för att lysa upp i rabatten, det blev fint mot den redan befintliga Vintergrönan. 


Jag köpte in större krukor och planterade klot, formklippta Thujor, silverfärgade Thujor, rosa Bellisar,  Rosa Ranunkel, mera vita Förgätmigej och små träd. 

Entrén målades om för att få bort 90 tals känslan. 

foto: Marie Lindfors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s